Amb la frase "la nova ciència del futur" o "nueva ciencia del futuro", podem orientar la recerca cap a programes o segments de televisió i ràdio que han tractat temes relacionats amb la ciència, tecnologia, futurisme, o innovació en els mitjans catalans i espanyols. Aquí tens algunes pistes per ncfcccd
Televisió:
- TV3:
- Programa "Sala 33": Aquest programa de divulgació científica ha abordat temes com la tecnologia del futur, la ciència emergent, i les innovacions. Encara que no es tituli exactament com "la nova ciència del futur", tracta temes similars.
- Documentals i Especials: TV3 sovint ha emès documentals sobre ciència i futur, com per exemple "Horitzó", que podria haver inclòs contingut sobre noves ciències o tecnologies.
- TVE:
- Programa "Redes": Dirigit per Eduard Punset, aquest programa va ser un referent en divulgació científica amb episodis que podrien haver explorat "la nueva ciencia del futuro".
- Documentals: TVE ha produït o emès documentals de la BBC o altres productores centrats en el futur de la ciència i tecnologia.
- Antena 3:
- Programes de Divulgació: Tot i que Antena 3 no és tan conegut per programes científics com altres canals, ha emès especials o documentals sobre futurisme o avanços tecnològics.
- TV5:
- Aquest canal ha emès documentals i programes de ciència i tecnologia, molts d'ells procedents de produccions internacionals que podrien tocar temes de futurisme.
Ràdio:
- Catalunya Ràdio:
- Programa "Darbo": Ha inclòs seccions sobre ciència i tecnologia, podent coincidir amb el tema de la "nova ciència del futur".
- Revista de Catalunya: Ocasionalment, s'han fet programes especials o entrevistes amb científics i futuristes.
- Ràdio Ripoll, Ràdio TV Olot:
- Podrien haver tingut programes o entrevistes locals amb temàtica científica, però això seria més difícil de rastrejar sense accés directe als seus arxius o sense informació específica.
Altres Suggeriments:
- Consultar Arxius:
- Per a programes específics, buscar directament en els arxius de cada emisora o canal pot ser necessari. TV3 té "3alacarta" per a programes recents, però per a programes més antics, es pot requerir consulta als arxius físics.
- Investigació en línia:
- Cerca en bases de dades de programes de televisió, com ara IMDB per a sèries o documentals de ciència, o en plataformes digitals on s'han reemès programes antics.
- Comunitats i Fòrums:
- Llocs com Reddit, fòrums de ciència i tecnologia, o grups específics a plataformes com Facebook podrien tenir membres que recorden o tenen informació sobre programes que van tractar aquests temes.
- Esdeveniments i Conferències:
- Esdeveniments com el "Science Festival" o conferències sobre futurisme podrien haver estat coberts per aquests mitjans, oferint una altra via per explorar.
La recerca queda limitada per la disponibilitat d'arxius accessibles al públic. Per a una investigació exhaustiva, pot ser necessari contactar directament amb les emissores o investigar en arxius no digitals.