Isaac Asimov va ser un prolífic escriptor de divulgació científica, amb molts dels seus llibres dedicats a fer la ciència accessible a un públic general. Aquí tens una llista dels seus llibres de no-ficció més destacats en aquest àmbit:
- "El Universo": També conegut com "The Universe" en anglès, en aquest llibre, Asimov explora les meravelles del cosmos, explicant conceptes astronòmics i físics d'una manera entenedora.
- "Los Elementos": Un recorregut per la taula periòdica, on Asimov explica la història, propietats, i usos de cada element químic. El títol en anglès és "Asimov's Guide to the Elements".
- "La Ciencia del Futuro": En aquest llibre, Asimov prediu diversos avenços científics i tecnològics, considerant les tendències científiques de l'època. El títol original és "Future Science".
- "El Cerebro Humano": Asimov es submergeix en el funcionament del cervell humà, des de la neurofisiologia fins a la psicologia. En anglès, es coneix com "The Human Brain".
- "Asimov's New Guide to Science": Una revisió completa de moltes branques de la ciència, actualitzada amb noves descobertes des de la seva obra anterior "The Intelligent Man's Guide to Science". Aquest llibre és especialment àmpli, cobrint temes des de física fins a biologia.
- "Cómo Funciona el Mundo": Un llibre que intenta explicar com funciona la ciència en la vida quotidiana, des de la física dels aparells domèstics fins a la química de la cuina. En anglès, "How Did We Find Out the Earth Is Round?" és una de les edicions d'aquesta sèrie que explica com es van descobrir diversos conceptes científics.
- "El Big Bang": Asimov explica la teoria del Big Bang, la formació de l'univers, i l'evolució cósmica d'una manera comprensible per a lectors no especialitzats.
- "La Vida y el Temps": Aquest llibre aborda la biologia, l'evolució, i com el temps ha afectat el desenvolupament de la vida a la Terra. El títol en anglès és "The History of Biology".
Aquests llibres reflecteixen l'habilitat d'Asimov per comunicar idees complexes de manera clara i apassionant. Tot i que alguns dels títols aquí mencionats poden no estar directament traduïts al català, les versions angleses o traduccions a altres idiomes són fàcilment accessibles. La seva obra de divulgació científica continua sent una font inestimable per a qualsevol interessat en entendre la ciència sense necessitat de ser expert en el tema.