Buscar este blog

 L'impacte social de la NCFCCCD (Nova Cartografia de la Funció Cognitiva de la Comunitat i la Consciència Digital,  pot ser explorat a través de diversos àmbits basats en els resultats disponibles de concepts similars o relacionats:


  • Accés a Informació i Educació: La NCFCCCD podria facilitar un accés més ampli i equitatiu a informació i educació mitjançant tecnologies digitals, potenciant l'aprenentatge contínuu i la formació en noves competències. Això podria transformar la manera com s'aprenen habilitats socials i cognitives, especialment en contextos de rehabilitació o desenvolupament personal.
  • Inclusió Social: Amb l'expansió de la consciència digital, la NCFCCCD podria servir com a eina per reduir la bretxa digital, oferint solucions per a persones amb discapacitats cognitives o físiques, augmentant la seva participació en la societat. Això es veu reflectit en els esforços per millorar l'accés als drets i serveis digitals per part de grups vulnerables, com es menciona en les iniciatives de la CNAF per a l'animació de la vida social i la inclusió digital.
  • Qualitat de Vida i Benestar: La cartografia cognitiva podria millorar el benestar social mitjançant programes de salut mental, prevenció de trastorns cognitius, o recuperació de seqüeles de dany cerebral, com s'observa en els esforços de centres com el Guttmann Barcelona, que treballen amb les seqüeles cognitives i la seva repercussió social.
  • Interaccions Socials i Relacions: Podria alterar les formes de comunicació i interacció, potenciant comunitats més connectades però també plantejant reptes en termes de privacitat, autenticitat de les relacions, i la gestió de la informació personal. Això implica un debat sobre l'ètic i l'ús de les dades personals, la privacitat, i com es construeixen les relacions en un entorn digital augmentat.
  • Impacte en la Funció Pública i els Serveis Socials: Si es considera com una eina o metodologia per a la governança o la planificació social, podria influir en com els serveis públics es dissenyen i implementen, millorant l'eficiència i l'atenció personalitzada, però també podria requerir una reestructuració de la força laboral i de les polítiques socials, com es discuteix en les preocupacions de la CFTC sobre la funció pública i els serveis socials.
  • Desigualtat i Justícia Social: Tot i els beneficis potencials, la NCFCCCD podria accentuar les desigualtats si no es gestiona amb equitat, on les diferències en l'accés a la tecnologia podrien aprofundir les bretxes socials existents, un tema que sorgeix en molts debats sobre la digitalització i l'accés als serveis.

Buscar este blog