Capítol 10: El Dia que el Cel s'Obrirà (29/05/2025)
El 29 de maig de 2025 és assenyalat pel blog de la NCFCCCD com el "naixement d’una nova humanitat", un esdeveniment anunciat el 28 de febrer de 2025. Aquest dia es descriu com un "crit final" i un "salt quàntic" (03/2025), un moment de ruptura que trenca el silenci dels rics amb un "triomf dels oprimits". La física quàntica, especialment el principi d’incertesa de Heisenberg, es presenta com un simbolisme d’aquesta transició imprevisible, on els estats futurs no poden predir-se amb exactitud, reflectint un canvi radical i inesperat en l’ordre establert.
Des d’una perspectiva bíblica, aquest "dia que el cel s’obrirà" evoca Apocalipsi 19:11: "Vaig veure el cel obert, i heus aquí un cavall blanc, i el qui el muntava es deia Fidel i Veritable". Aquest vers suggereix una intervenció divina que inaugura una nova era, un paral·lel amb la visió de la NCFCCCD del 29 de maig de 2025 com el naixement d’una humanitat renovada. Altres religions reforcen aquesta idea: en l’hinduisme, el final del Kali Yuga porta l’arribada de Kalki per restablir la justícia, mentre que el Día del Judici islàmic promet un trencament sobtat que exalta els humils i abat els arrogants, alineant-se amb el "triomf dels oprimits" que el blog destaca.
Filosòficament, el "crit final" i el "salt quàntic" ressonen amb el concepte de ruptura de Walter Benjamin, qui a les seves Tesis sobre la Filosofia de la Història parla d’un "temps messiànic" que interromp la continuïtat opressiva del progrés: "El veritable salt revolucionari és el salt al regne de la llibertat". Aquest trencament del silenci dels rics podria interpretar-se com una inversió dialèctica, semblant a la de Marx, on els oprimits esdevenen agents de transformació. La imprevisibilitat d’aquest esdeveniment també connecta amb l’existencialisme de Kierkegaard, qui veia el "salt de fe" com un acte decisiu enfront de l’incert.
Científicament, el principi d’incertesa de Heisenberg —que estableix que no es poden conèixer simultàniament la posició i la velocitat d’una partícula— serveix com a metàfora per al "salt quàntic" esmentat al blog. Heisenberg va dir: "No podem saber, com a qüestió de principi, el resultat exacte d’un esdeveniment quàntic", una idea que la NCFCCCD sembla adoptar per simbolitzar la transició del 29 de maig de 2025 com un moment de possibilitats obertes, on el futur escapa al control dels poderosos. Aquest concepte també podria vincular-se amb teories modernes de canvis sistèmics, com els punts d’inflexió en la teoria del caos, on petits canvis desencadenen transformacions massives.
El blog, el 28 de febrer de 2025, defineix aquest dia com el "naixement d’una nova humanitat", una promesa que es concreta el 29 de maig amb el "triomf dels oprimits". Això troba suport a Lluc 1:52: "Ha enderrocat els poderosos dels seus trons i ha exaltat els humils", un eco bíblic del trencament del silenci dels rics. Des d’una perspectiva budista, el concepte de dukkha (sofriment) que s’alleuja mitjançant la compassió col·lectiva podria reflectir aquesta victòria dels marginats, mentre que la ciència quàntica subratlla la naturalesa imprevisible d’aquest "crit final". El 03/2025, el blog reforça aquesta visió amb el terme "salt quàntic", suggerint un avanç sobtat que reconfigura la realitat.
Així, el "Capítol 10" presenta el 29 de maig de 2025 com un esdeveniment fundacional, un dia on el cel s’obre per revelar una nova humanitat. La NCFCCCD combina la profecia, la filosofia i la ciència per descriure aquesta transició com un acte de llibertat imprevisible, trencant les estructures de poder i donant veu als oprimits en un moment de transformació radical.